U15-juniorit, U15 A jatkosarja, lohko 3

Sport punainen - Urho

Pedersören jäähalli

Vierasreissusta kotiin 2:n sarjapisteen kanssa

"Vaikeaa on saada hyvä yhtenäinen 60 min". Näillä sanoilla summasi valmennus Urho U15:n viikonlopun vieraspelimatkan. Kyllä valmennus on paikalla ollut samoissa peleissä kuin toimitus. Urho pelasi kolme hyvää erää kahden pelin aikana. Tarkoittaa, että parannettavaa jäi sitten kolmeen erään. Sellaista jääkiekko on, kuten toki muistamme Lillehammerin olympialaisista 1994, missä Suomi hävisi koko kisoissa vain yhden erän, mutta se pudotti Suomen pronssiotteluun.

Hyvät erät osuivat tällä kertaa Kraft/Kury ottelun 1. ja 3. erään, jotka Urho voitti 0-4 ja 0-1. Huonon toisen erän johdosta peli oli kuitenkin melko tasainen, päättyen lopulta Urhon 5-8 voittoon. Kolmas hyvä erä pelattiin sitten sunnuntaina Pedersöressä Sport punaista vastaan, nimenomaan kolmannessa erässä, jonka Urho voitti 0-1. Valitettavasti kaksi ensimmäistä erää hävittiin ja koko pelin lopputulos Sport-Urho 4-1.

Tulokset tarkoittivat vierasreissusta 2 sarjapistettä, joten tavoitteeseen ei ihan päästy. Samalla Urho menetti sarjajohtonsa juuri Sport punaiselle. Sunnuntain taistosta jäi vähän karvas maku, sillä Sport oli kyllä voitettavissa. Kiekkojumalat ja vähän tuomaritkin olivat tällä kertaa Sportin puolella. Hiukan kyseenalaiset jäähyt ja viheltämättä jättämiset vaikeuttivat Urhoa voiton tavoittelussa. Myös Anton Kankkusen laukoma "tolppalaukauskin" näytti Leijonat TV:n kuvissa ponnahtavan takaisin kentälle ennemminkin maalin takaraudasta kuin tolpasta.

Tuomareita ei kuitenkaan missään nimessä voi tappiosta syyttää. Urholla oli kyllä paikat hoitaa homma kotiin, mutta liiankin tuttu maalinteon ongelma vaivasi jälleen. Samaan aikaan kun kun omissa sattuu kömmähdyksiä, mistä vastustaja saa vähän liian helppoja maaleja, niin lopputulos näkyy pelaajien kasvoilta suurena harmituksena.

Kaikki on kuitenkin edelleen mahdollista tässäkin sarjassa. Otetaan tästä viikonlopusta mukaan erinomainen ensimmäinen erä Kurikasta ja ennen kaikkea taas joukkuetta entisestään yhteen kasvattanut yhdessäolo pitkässä reissussa.