Miehet jatkoon Suomen Cupissa
MiehetJulkaistu: 21.08.2023 00.26

Edustus avasi kilpakautensa Suomen Cupin otteluilla Lohikosken Nousua ja Pudista vastaan. Aamupäivän ottelussa vastaan asettui Nousu, joka oli miehille jo entuudestaan tuttu vastustaja. Paljon taitoa, ei niin paljon liikettä ja nippu täynnä maakunnan alasarjatähtiä. Avauserä pelattiin tasaisissa merkeissä maalittomana, joskin hallinta kokonaisuudessaan oli ehkä hienokseltaan Urholla.
Toisessa erässä miehet jatkoivat hyvää perustekemistä, mutta pulmaksi koituivat tilanteenvaihdot, joista Nousu rokotti ankarasti Johnny Kotron (1+2) johdolla. Toisessa erässä Nousu karkasikin jo 0-3 -johtoon, mutta Urhon penkillä päät eivät tässä painuneet, vaan omaan tekemiseen uskottiin kovasti. Urho pääsikin tulostaululle, kun Eelis Korpinen (3+1) laukoi huikean pyörähdyksen jälkeen tilanteeksi 1-3. Kolmannessa erässä Nousun hieman väsähtäessä Urho otti ottelun hallintaansa. Matias Jäntti kavensi tilanteeksi 2-3 ajassa 35.13. Reilun minuutin päästä tästä Jarkko Jauhiainen sai kuitenkin suoran hyökkäyksen päätteeksi huippusyötön Kotrolta ja hän löi tilanteeksi 2-4. Tästä alle minuutin päästä Korpinen iski aamupäivän toisen osumansa taistelupallosta ja taululle lukemiksi 3-4. Pelikello pysähtyi jälleen ajassa 38.51, kun maalivahti Toni Pasanen heitti kenties yhden vuosikymmenen avauksista - läpi koko Nousun viisikon ja suoraan Eelis Korpiselle, joka täydensi hattutemppunsa läpiajosta. Ottelu tässä kohtaa tasan 4-4, ja hätäisimmät saattoivat jo antaa ajatuksen lipsahtaa mahdolliseen rangaistuslaukauskilpailuun.
Nousu kuitenkin onnistui vielä kerran ajassa 39.57, kun Jesse Peronmaa (1+1) iski paluupallosta loppulukemat 4-5. Näinpä avausottelusta jäi luu käteen - ja Pudis-otteluun panosta aivan riittämiin, sillä vain voitto pitäisi haaveet Cup-jatkosta elossa.

Nousu - Urho 5-4

Eelis Korpinen 3+1, Matias Jäntti 1+1, Toni Pasanen 0+1, Leevi Hämäläinen 0+1, MV Toni Pasanen 20/25 torjuntaa

Iltapäivän ottelussa kohdattiinkin siis Pudis Puttaalta, josta ei niin paljoa tiedetty etukäteen. Pudis osoittautui kuitenkin taitavaksi ja hyvin palloa liikuttavaksi joukkueeksi. Miesten pohkeissa (Vertaista ja Flooria lukuunottamatta) taisi myös painaa aiemmin pelattu ottelu. Väsymys näkyi urholaisten otteissa helppoina pallonmenetyksinä ja osittain päättömänä pallon jahtaamisena. Ajoittain Pudis pääsikin juoksuttamaan edustusta ympäri omaa puolustusaluetta.
Ensimmäisenä iski kuitenkin Urho, kun Joakim Soininen (1+0) namitteli pallon verkkoon Jukka Vertaisen (0+2) poikittaissyötöstä. Pudis pääsi tasoihin, mutta miehet pääsivät uudelleen johtoon ensimmäisessä erässä, kun Viljam Wacklin laukoi ansaitusti pallon maaliin aivan ensimmäisen erän lopussa. Toiseen erään lähdettiin lukemista 2-1 Urhon hyväksi.
Peli oli Urholle hankala, eivätkä miehet missään vaiheessa päässeet aivan halutunlaiseen flow-tilaan. Vapauttavan 3-1 -maalin löi Korpinen (1+1). Tämän jälkeen oman shownsa aloitti Jami Riekkola (3+0), joka teki hattutempun noin viidessätoista minuutissa. Loppulukemat 6-3. Parannettavaa jäi, mutta positiivista on se, että Urho pystyi omalla rutiinillaan ja juoksuvoimallaan päihittämään sarjatasoa alempana pelaavan Pudiksen. Hienon debyytin pelasi myös vasta 18-vuotias Samuli Noponen, joka Riku Piirosen loukkaantumisen jälkeen pääsi korkkaamaan osaltaan miesten Suomen Cup-taipaleensa. Pienikokoinen hyökkääjä pelasi pirteästi ja tohtipa hän jopa yrittää chippisyöttöä maalin takaa, kuulemma Joakim Soinisen käskystä. Lopputulos 6-3.

Urho - Pudis 6-3

Jami Riekkola 3+0, Eelis Korpinen 1+1, Leevi Hämäläinen 0+2, Jukka Vertainen 0+2, Viljam Wacklin 1+0, Joakim Soininen 1+0, Henri Hakala 0+1, MV Toni Pasanen 19/22 torjuntaa

Kun Nousu sitten pölläytti Pudiksen iltapelissä lukemin 2-14, tarkoittaa se samalla sitä, että Urho etenee Suomen Cupin seuraavalle kierrokselle. Tästä siis hyvä jatkaa - pelit jatkuvat Cupin merkeissä jo ensi viikonloppuna.